10+1 Esküvői vendégkönyv ötlet

A párok közös életének egyik legfontosabb eseménye az esküvőjük napja. Évtizedek múltán is meghatározó lesz ez az emlék mindkettőjük számára. Az összetartozás egyik mérföldköve, hiszen innen indul el minden…

Az menyegző megörökítésére a fényképek és a videó mellett a vendégkönyv is lehetőség ad. A könyv formátumot, szinte csak a klasszikus vendégkönyv őrzi, a többi típus mind más formát ölt, de rájuk is ezt a megnevezést használjuk. Több fajta esküvői vendégkönyv létezik, csupán a képzelet szab határt, milyen legyen az esküvőn. Van, amire csak nevet tudnak írni a meghívottak, de vannak olyan is, amire hosszabb üzenet is hagyható.

esküvői vendégkönyv

1. Klasszikus vendégkönyv

A hagyományos esküvők elengedhetetlen kelléke. Az üres lapokból kötött könyvbe, jókívánságok és üzenetek írhatók

boritek vendegkonyv eskuvo

2. Vendégkönyv borítékokkal

A klasszikus változatnak a továbbfejlesztett verziója. Az üres lapokra kisméretű borítékok vannak ragasztva, melybe minden meghívott kedves üzenetet írhat a párnak.

palack vendegkonyv eskuvo

3. Üzenet palackban

Egy nagyméretű befőttes üvegre, sok kis papírra és szalagokra van szükség hozzá. A levélkékre hosszabb üzenet hagyható, amit később jó érzéssel olvashatnak vissza a friss házasoknak..

ujjlenyomat vendegkony eskuvo

4. Ujjlenyomatos vendégkönyv

Körülbelül 15 éve jelent hazánk esküvőin ez a forma. Leggyakrabban egy festővászon az alapja, melyen egy fatörzs látható. A meghívottak ujjlenyomatai alkotják a díszes lombkoronáját. Itt nincs lehetőség üzenetek, vagy nevek írására. Ez egy kedves emléktárgy, amivel a közös otthon falát lehet díszíteni a menyegző után

kavicsok eskuvo vendegkonyv

5. Kavicsok

Ehhez is egy nagy befőttes üvegre van szükség és sok lapos kavicsra. Ezekre írhatják rá a vendégek a neveiket. Egyedi lakásdísz lehet ez is később a közös otthonban.

foto vendegkonyv

6. Kép

Egy nagyméretű kartonra írják rá a vendégek a neveiket, melynek a közepére esküvői képet ragasztva, bekeretezve, máris ötletes esküvői emlékörző lesz. Egyszerű, pénztárcabarát és mégis nagyszerű megoldás.

fenykep vendegkonyv eskuvo

7. Fotó

Az utóbbi években jelentek meg a hazai esküvőkön az Instax fényképezők. Mini, bankkártya méretű képet készítenek, amik azonnal kézbevehetőek. A jókedvű vendégsereg szívesen fotózza magát a lakodalomban ezzel a kis kamerával. A képek hátuljára a vendégek üzeneteket írhatnak.

puzzle vendegkonyv eskuvo e1611830605899

8.Puzzle

Alapja lehet üres puzzle darabok, vagy egy közös kép a párról puzzleként szétszedve. Minden vendég ráírja a nevét. Később összerakva egységet és egészt alkot. Az egyedi ötletek kedvelőinek tökéletes választás.

jenga vendegkonyv eskuvo

9. Jenga

A puzzle- höz hasonló típus. Egyedi és nagy valószínűséggel nem köszön vissza más lakodalmában. Egy jenga játék szükséges hozzá, amire a vendégek írnak. Pénztárcabarát típus ez is.

falap vendegkonyv eskuvo

10. Falap

A rusztikus esküvőkhöz leginkább illő megoldás. Egy nagy fa törzsének a lapjára van szükség hozzá és néhány filctollra. A vacsora résztvevői erre a nagy fára írhatják neveiket. Természetközeli, romantikus hangulatot kölcsönöz. A közös otthon ékessége lehet.

+1. Írógép

Vintage és rusztikus esküvők egyedi dekorációs eleme és kelléke lehet az írógép. A meghívottaknak kedves program, jó „játék” az írógéppel írás. Az elkészült irományoknak egyfajta romantikája van, különleges hangulatot ébresztenek az olvasóban.

 

Tippek az esküvői vendégkönyv használatához:

  • Az esküvői dekoráció egyik eleme lehet a vendégkönyv.
  • Célszerű jól látható helyre tenni, hogy szem előtt legyen.
  • Lehet mellette virágkompozíció és figyelmeztető táblácska, hogy senki ne felejtse el kitölteni.
  • A vőfélynek/ceremóniamesternek is érdemes többször felhívnia a vendégsereg figyelmét a „könyv” aláírására.

 

 

Az esküvői költségvetésből egy apró szeletét elegendő rászánni erre az elemre. Akár néhány száz forintból és saját kezűleg is elkészíthető.

Bízunk benne, hogy listánkból ötlet tudtatok meríteni és segíthettünk Nektek az esküvőszervezésnek ebben a fázisában.