A meghívó formája

Az esküvői meghívó forma kiválasztásánál a következő fontos szempontokat érdemes figyelembe venni:

 

– Személyesen, vagy postai úton szeretnétek átadni a meghívókat?


Ha a legtöbb meghívó postázásra kerül, akkor érdemes egy olyan formát választani, ami borítékolható és nem sérülhet a szállítás során. Erre alkalmasak az összehajtható és a kártyás formájúak.

Ha szeretnétek formabontóak lenni, és személyesen nyújtjátok át a vendégek részére, akkor biztosan nagy sikert arat a dobozos, vagy éppen a kémcsöves fazon.

Természetesen az is megoldható, hogy a meghívótok kétféle formában is készüljön. Így lesz postázható és személyesen átadható változat is.
A forma lehet szimbólum is. pl. orvos, vagy vegyész párok számára ötletes a kémcsöves esküvői meghívó.

– Az esküvői meghívó szöveg terjedelme és tördelése.

Talán furcsa lehet, de mindenkinek először a megfelelő szöveg kiválasztását szoktuk javasolni. Sajnos sokszor előfordul, hogy a kiválasztott esküvői meghívó típusa nem alkalmas a megálmodott szöveg megjelenítésére a szöveg hossza miatt.

Mi legyen a meghívó szövege?

A szövegezésben több fontos információ van, amit érdemes feltüntetni. Elengedhetetlen szerepelnie a dátumnak, az időpontnak és a helyszínnek. Érdemes feltüntetni egy elérhetőséget, amire a visszajelzést vártok arra vonatkozóan, hogy hány fővel fognak érkezni a meghívottak. Ez az elérhetőség lehet egy e- mail cím, de akár a vőlegény és a menyasszony telefonszáma is.Ma már sok pár készít weboldalt is, amin elérhetőek az esküvővel kapcsolatos további információk. Amennyiben késztetek ilyen oldalt ennek a webcímét is eltudjátok helyezni a meghívón. Divatos és egyre gyakrabban használt megoldást a qr kód, mely akár a weboldal linkjét vagy a helyszín gps koordinátáit is tartalmazhatja.

 

Idézet a meghívón

A meghívó szövegéhez szorosan hozzátartozik az idézet is. Tudnotok kell, hogy nem kötelező eleme az idézet a meghívónak, anélkül is kerek és egész tud lenni. Akinek nagy dilemmát okoz az idézet kiválasztása, az nyugodtan elhagyhatja. Az oldalunkon megtaláljátok a leggyakrabban választott idézeteket, de akár kedvenc dalszövegetek is kiváló választás lehet. Ha van kedvetek akár ti is írhattok egy pár soros versikét ezzel még személyesebb és bensőségesebb lehet a meghívótok.

 

Az meghívó betűtípusa

A betűtípusnál nem csak az a fontos, hogy esztétikailag szép látványt nyújtson, hanem az is, hogy a vendégsereg számára olvasható legyen. A barátaitok mellett a büszke nagyszüleitek is nézegetni fogják, emiatt nagyon fontos a megfelelő betűméret és betűtípus. A kevesebb néha több…
Elsőre sokan választanak kézírásra hasonlító betűket, azonban a tervek elkészítése után a legtöbbször korrigálni kell egy egyszerűbb betűtípusra.

 

Színvilág

Sok házasulandó párnak van elképzelése arról, hogy milyen stílusú, milyen színű esküvőre vágyik. Akár a meghívót is választhatjátok ennek a stílusnak a tükrében. Így egy szín végigkísérheti a nagy napotokat az elejétől, a végig. A meghívó színe, az ültetőkártyák, az asztalközép, a torta díszítése, de még akár a vőlegény nyakkendője is lehet ugyanaz a szín.