Az esküvői köszönetajándékok története sok évszázados múltra nyúlik vissza. Hazánkban az utóbbi néhány évtizedben nőtt meg a jelentőségük. A párok egyre nagyobb figyelmet szentelnek annak, hogy a vendégsereg egyedi emlékkel térjen haza a lakodalomból. Az esküvői szuvenír, visszahozza a vendég számára az esküvő hangulatát, ezért gyakran a Nagy Nap dekorációjának jegyében választják. Ha igazán kreatívak vagytok és marad időtök az utolsó hetekben még ötletelni, akkor, akár nemek szerinti köszönőajándékot is kitalálhattok. Az esküvőszervezés utolsó fázisai között szerepel a köszönetajándék beszerzése, és a költsége elenyésző a többi mellett. Ám a pár száz forintos kis műtyűrök megtévesztőek lehetnek, főleg akkor, ha nagyobb násznéppel számoltok. Ha pénztárcabarát ajándékot kerestek, jó megoldás az ültető- köszönőajándék. Ezzel két legyet üthettek egy csapásra.

Összegyűjtöttem néhány ötletet árfekvéssel együtt.

hűtőmágnes

Hűtőmágnes

Az egyik legismertebb ajándék a hűtőmágnes. Árfekvését tekintve az olcsóbb, egyszerűbb mágnesre laminált daraboktól elkezdve az égetett kerámia díszekig mindent találtok a piacon. Hamarosan a kínálatunkban…
150 Ft - tól
Mézeskalács

Mézeskalács

Klasszikus vásárfiára és falusi lakodalmakra emlékeztető ajándék, ami mindenkinek megmelengeti a szívét. https://mezeskalacsajandekok.hu
400 Ft-tól
csoki köszönetajándék
Csoki
Az újracímkézett csoki olyan ajándék, amivel nem lehet mellé lőni.
215 Ft - tól
gravírozott pohár

Gravírozott pohár

Igényes köszönetajándék a gravírozott pohár. Klasszikus elegáns ötlet, mely örök emlék a meghívottak számára.
kb 400 Ft-tól
esküvői mécses

Mécsesgyertya, illatviasz

Őszi, téli esküvők köszönetajándéka lehet. Egy doboz illatmécses(6 db) ára kb. 300 Ft, a 8 db-os illatviasz kocka kb. 500 Ft. Az „egységcsomagok” elkészítéséhez még csomagolóanyagra és szalagra van szükségetek. Egy főnek 1 db gyertyát és 2 db illatviaszt elég számolnunk. Ezt házilag is összeállíthatjátok.
kb 200 Ft - tól
Ajándék kémcsőben

Kémcsőbe rejtett ajándékok

A meghívókhoz hasonlóan a kémcsövet minden földi jóval megtölthetitek. Néhány ötlet: – Kávé, fűszerek – Tea – Színes cukorkák Ára aszerint alakul, mennyire kértek díszített kémcsövet, illetve, hogy a belevalót Ti, vagy a gyártó rejti bele.
kb 400 Ft - tól
méz köszönetajándék

Lekvár, méz

Ha a férfiaknak pálinka, akkor a hölgyeknek méz, vagy lekvár. Hasonló alapanyagok és költségek kellenek ehhez a lakodalmi szuvenírhez is. Üresen megvehetitek itt is a címkés mini csavaros üvegeket és a nagymama lekvárjával megtölthetitek. A csatos üvegecskék drágábbak, ám dekoratívabbak.
kb 190 Ft - tól
szappan

Szappan

A kézműves illatszerek közkedvelt ajándékok a hölgyek körében. A mini formaszappanokat kb. 220 Ft/db áron találjátok a piacon. Ezeket egyedileg csomagoltathatjátok (szalaggal, címkével díszítve).
virágmag

Virágmag

Tavaszi, nyári esküvőkre tökéletes ötlet lehet az újracsomagolt virágmag. Ez egy olyan ajándék, ami hónapokkal később is újdonságot jelenthet a násznép számára. Egy szép szimbólum, mely jelképezheti egy új dolog kezdetét.

Az újracsomagolás ára kb. 120 Ft / db ( a szalagos díszítés plusz költséget jelent) Ára: Kb. 280 Ft/db-tól10. Fénykép – A legolcsóbb ajándék!
Igazán egyedi ötlet a fénykép ajándékozása. A jegyesfotózás képei, vagy a közös életetek korábbi emlékei köszönetajándékok is lehetnek. Ha fényképet választatok köszönetajándéknak, akkor érdemes azt egy másik asztalon a dekoráció részeként kirakni, mivel családonként így elég egy képpel kalkulálnotok, valamint ezzel óvhatjátok a képeket a kiboruló innivalóktól. Érdemes egy képkeretbe foglalni, vagy felirattal jeleznetek a vendégek számára, hogy vegyenek el egyet emlékbe. 1 kép előhivatásának ára kb. 25 Ft / db
11. Kövirózsa, virág minikaspóban
Rusztikus és vintage esküvők kedvelt ajándéka a minikaspós virágocska. Plusz költséget jelent, viszont nagyon mutatós a táblácska beleszúrva. Ára kb. 280 Ft / db -tól (tábla nélkül)

Nívós ajándékok a násznép számáral

2. Kézműves csokoládé
A hagyományos tejcsokoládé minőségi változata a kézműves finomság. Újracsomagolva szemrevaló ajándék. Ára csomagolással együtt kb. 750 Ft / db -tól

A gyerekeket se feledjétek el!

Nem csak a gyerekeknek, de a szülőknek a szívet is megmelengethetitek, ha külön készültök a gyerekeknek. A picúr meghívottaknak kedveskedhetünk édességgel, yoyo labdával, színes ceruza készlettel és minden olyan játékkal, amit az életkoruk és nemük szerint értékelnek. Érdemes olyat választani, amivel a lakodalom során játszani tudnak.

Kosár tartalma

A kosarad üres