Az esküvői köszönetajándékok története sok évszázados múltra nyúlik vissza. Hazánkban az utóbbi néhány évtizedben nőtt meg a jelentőségük. A párok egyre nagyobb figyelmet szentelnek annak, hogy a vendégsereg egyedi emlékkel térjen haza a lakodalomból.
Az esküvői szuvenír, visszahozza a vendég számára az esküvő hangulatát, ezért gyakran a Nagy Nap dekorációjának jegyében választják. Ha igazán kreatívak vagytok és marad időtök az utolsó hetekben még ötletelni, akkor akár nemek szerinti köszönőajándékot is kitalálhattok.

Az esküvőszervezés utolsó fázisai között szerepel a köszönetajándék beszerzése, és a költsége elenyésző a többi mellett. Ám a pár száz forintos kis mütyürök megtévesztőek lehetnek, főleg akkor, ha nagyobb násznéppel számoltok.
Ha pénztárcabarát ajándékot kerestek, jó megoldás az ültető- köszönőajándék. Ezzel két legyet üthettek egy csapásra.

Köszönőajándék ötletek:

hűtőmágnes

Hűtőmágnes

A hűtőmágnes köszönetajándék az egyik legismertebb ajándék típus. Árfekvését tekintve az olcsóbb, egyszerűbb mágnesre laminált daraboktól elkezdve az égetett kerámia díszekig mindent találtok a piacon.

Mézeskalács

Mézeskalács

Klasszikus vásárfiára és falusi lakodalmakra emlékeztető ajándék, ami mindenkinek megmelengeti a szívét.

kb. 400 Ft-tól

csoki köszönetajándék

Csoki

Az újracímkézett csokoládé köszönetajándék olyan ajándék, amivel nem lehet mellé lőni.

Tipp: Rendelt meg névre szóló változatban és használd ültetőkártyaként.

gravírozott pohár

Gravírozott pohár

Igényes köszönetajándék a gravírozott pohár. Klasszikus elegáns ötlet, mely örök emlék a meghívottak számára.
kb 400 Ft-tól

esküvői mécses

Mécsesgyertya, illatviasz

Őszi, téli esküvők köszönetajándéka lehet. Egy doboz illatmécses(6 db) ára kb. 300 Ft, a 8 db-os illatviasz kocka kb. 500 Ft. Az „egységcsomagok” elkészítéséhez még csomagolóanyagra és szalagra van szükségetek. Egy főnek 1 db gyertyát és 2 db illatviaszt elég számolnunk. Ezt házilag is összeállíthatjátok.
kb 200 Ft – tól

köszönetajándék édesség

Kémcsőbe rejtett ajándékok

A meghívókhoz hasonlóan a kémcsövet minden földi jóval megtölthetitek.
Néhány ötlet:
Kávé, fűszerek
Tea
Színes cukorkák
Ára aszerint alakul, mennyire kértek díszített kémcsövet, illetve, hogy a belevalót Ti, vagy a gyártó rejti bele.
kb 400 Ft – tól

méz köszönetajándék

Lekvár, méz

Ha a férfiaknak pálinka, akkor a hölgyeknek méz, vagy lekvár. Hasonló alapanyagok és költségek kellenek ehhez a lakodalmi szuvenírhez is. Üresen megvehetitek itt is a címkés mini csavaros üvegeket és a nagymama lekvárjával megtölthetitek. A csatos üvegecskék drágábbak, ám dekoratívabbak.
kb 190 Ft – tól

szappan

Szappan

A kézműves illatszerek közkedvelt ajándékok a hölgyek körében. A mini formaszappanokat kb. 220 Ft/db áron találjátok a piacon. Ezeket egyedileg csomagoltathatjátok (szalaggal, címkével díszítve).

virágmag

Virágmag

Kreatív esküvői köszönetajándék ötlet lehet az újracsomagolt virágmag. Ez egy olyan ajándék, ami hónapokkal később is újdonságot jelenthet a násznép számára. Egy szép szimbólum, mely jelképezheti egy új dolog kezdetét.

+ 1 ötlet

A dobozos meghívóinkból készülhet akár köszönetajándék dobozok is.
Egy finom bonbonnal vagy cukrozott mandulával a dobozan tökéletes esküvői köszönetajándék lesz.

Ti készítitek a köszönetajándékot?

Ha úgy döntöttetek, hogy saját kezetekkel készítitek az esküvői köszönetajándékot. Előfordulhat, hogy szükségetek lesz öntapadós címkére vagy ráköthetős címkére. Ez esetben is tudunk segíteni nektek, kérjetek ajánlatot az alábbi űrlap segítségével.
    Kosár tartalma

    A kosarad üres