Az eljegyzési gyűrűk két típusa különböztethető meg, az egy köves gyűrűk és a több köves eljegyzési gyűrűk. Kategóriájuk szerint lehet klasszikus vagy modern. Melyik mellett döntsünk?

 

A gyűrű stílusának kiválasztása

A különleges eljegyzési gyűrűk széles választékából nehéz kiválasztani a legtökéletesebb kivitelt. Jó választás lehet a klasszikus szoliter fazon, amely egy gyémánttal díszített. Az ékszereket kedvelő hölgyeket bátran lepjük meg több köves gyűrűvel. Variálhatjuk úgy is, hogy középen egy kiemelt kő legyen, körülötte pedig több apróbb kő díszelegjen.  Azok a hölgyek esetében, akik kevésbé hordanak ékszert, válasszunk egy letisztultabb fazont.


Illeszkedjen az életvitelhez

Érdemes a hölgy személyiségéhez és életviteléhez jól passzoló gyűrűt választani, hiszen fontos, hogy praktikus legyen. Ha a foglalkozásához és habitusához próbáljuk illeszteni a stílust, nem fogunk mellélőni. Egy kreatív munkát végző hölgyhöz illik egy több köves gyűrű, azonban egy szolidabb munkakörben dolgozó nő szívesebben hordana egy letisztultabb darabot. Ha minden szempontot figyelembe veszünk, könnyebb lesz döntést hozni.

Klasszikus eljegyzési gyűrű

A klasszikus hagyományosabb gyűrűk legtöbbször egykövesek, és sárga aranyból készülnek. A kecsesség és apró köves díszítések jellemzik. Általában vékonyak, és gyémánt vagy kristálykő ékesíti. A klasszikus eljegyzési gyűrűknél a hangsúly a drágakövön van, éppen ettől olyan elegánsak.

Modern eljegyzési gyűrű

A modern eljegyzési gyűrűk gyakran merészebb vonalvezetésűek, és erőteljesebb formák jellemzik. A fekete és a fehér gyémánt együttesen emeli ki az egyediségét. Főleg akkor ajánlott mellette dönteni, ha a hölgy kedveli a fekete színű köveket és szereti a feltűnést. A modern stílus alatt azt értjük, hogy valami újabb megoldás, ami eltér a hagyományos stílustól. 

Milyen legyen az ékkő?

Az aktuális trend szerint az eljegyzési gyűrű legyen visszafogott és elegáns. Egyre népszerűbbek a vékony arany gyűrűk, amelyek apró drágakővel vannak díszítve. A kő kiválasztásánál érdemes a hölgy kézfejét is figyelembe venni. Ha a menyasszonynak kis keze van, érdemes kis köves gyűrűt választani, hogy optikailag megfelelő legyen. Egyre többen választják a színes ékköveket, például a smaragdot.

Mi jellemzi a „HERCEGNŐ” stílust?

A Viktória királynőről elnevezett viktoriánus korszakot idéző gazdagon díszített királyi ékszerek egyre kedveltebbek. A viselője igazi hercegnőnek érezheti magát, és napjainkban kifejezetten különleges eljegyzési gyűrűnek számítanak. 

A színek is hangsúlyosak a választásnál

Kezdésnek ki kell választanunk, hogy a gyűrű anyagának színe fehér, sárga, vagy vörös legyen. Derítsük ki, hogy a kedvesünk milyen kiegészítőket visel szívesen. Abban az esetben, ha a hölgy nem visel gyakran ékszereket, akkor a fehér aranyat javasolt választani, ugyanis ez a fazon kevésbé feltűnő. Ha valami vagányabb stílusban gondolkodunk, akkor jó választás lehet a rozé arany, akár más színes kövekkel kombinálva. A sárga arany gyűrűk a hagyományos vonalat képviselik, ők ugyanis az igazi klasszikusok.

Mielőtt kiválasztanánk a megfelelő gyűrűt, érdemes megkérdezni ismerősök, barátok és a család véleményét. Könnyebben tudunk jó döntést hozni, ha a menyasszony stílusát ismerő hölgyek véleményét kikérjük. A méret választásnál elcsenhetünk egy korábbi gyűrűt, hogy biztosra menjünk. A tökéletes forma és stílus megtalálásába energiát kell fektetni, de a pozitív végeredmény érdekében abszolút megéri!