Kevesen tudják, hogy mit is jelentenek a chiavari székek, pedig biztosan mindenki találkozott már velük. A más néven amerikai esküvői székeknek is nevezett kiegészítők rendkívül kedveltek a beavatási szertartásokon és egyéb ünnepi alkalmakkor egyaránt. Legyen szó keresztelőről vagy esküvőről, bármilyen eseményre találhatunk megfelelő darabot. Ebből a cikkből kiderül, hogy mik is azok a chiavari székek!

Mi is az a chiavari szék?

A chiavari széket más néven esküvői széknek is szokták nevezni. Rendszerint ugyanis ezeken az alkalmakon találkozhatunk velük. A kiegészítőket rendkívül magas minőség jellemzi, hiszen nagyon elegáns tárgyakról van szó. Szertartások mellett használni szokták őket egyéb ünnepi események alkalmával is, mint például egy bankett, egy tor vagy pedig egy keresztelő. Segítségükkel igazán nagy összhangot tudunk kialakítani a meghívott vendégek között. 

Az amerikai székek fajtái

chiavari székeknek kétféle fajtája van. A fából készült változatok számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek. Ezek a székek minőségi bükkfából gyártott darabok, így időtálló kiegészítői lehetnek bárki otthonának. Megfelelnek az összes kényelmi funkciónak, nem utolsó sorban pedig nagy ellenállással bírnak. Egyetlen hátrányuk ismeretes a fémből készült chiavari székekkel szemben, mégpedig, hogy ezeket csak és kizárólag belső terekbe helyezhetjük el. Vigyázni kell rájuk, hogy ne érje őket se víz, se erős napsugárzás. 

A fém amerikai székek ezzel szemben erős acélcsontokból gyártott darabok, amelyek akár több mint 100 kg-ot is kibírnak. Rendkívül elegánsak, megfizethetőek és nem utolsó sorban stílusosak. Remekül használhatóak esküvők vagy akár bálok során egyaránt. A szilárd anyag miatt azt hihetnénk, hogy nehezek, ám súlyuk igencsak csekély, így akár egymásra is tehetőek, ezáltal a tárolásuk is jóval egyszerűbb, mint bármilyen más bútoré. Egyetlen hátrányuk van, mégpedig, hogy jóval zajosabbak, mint a fa chiavari székek, illetve nyáron jobb hűvös helyen tartani őket, hogy ne forrósodjanak túl. Ezt egy sátorral könnyen ki lehet küszöbölni. 

A színválaszték rendkívül széles, hiszen mindkét változatból többféle árnyalatból választhatunk. Legyen szó fehér chiavariról, arany vagy barna változatról, esetleg limewash esküvői székről.

Összegezve

Amennyiben tehát esküvőre, keresztelőre vagy fogadásra készül, érdemes körbenézni a chiavari székek kínálatában, hiszen a kiváló minőség mellett rendkívül stílusos kiegészítői lehetnek a nagy eseménynek. Az amerikai székek egyre többször kerülnek elő a szalonokban, érdemes tehát a modern stílus kedvelőinek is szétnézni a különböző fajtájú és színű termékek között. A bútordarab készülhet fából és fémből egyaránt, így biztosan mindenki megtalálja a számára megfelelő változatot.