A násznép tagjai között egyre több figyelmet kapnak a gyerekek az esküvőn. Egy nagyobb násznép esetén, minél több a kiskorú, annál jobban érdemes az ő érdeklődési körüket is szem előtt tartani, mert ha a gyerekek le van foglalva, a szülőknek is könnyebb kikapcsolódniuk.

Napjainkban sok pár dönt gyerekszületés után a házasságkötés mellett. Így az örömanya, örömapa mellett, most már az „örömgyerekek” is fontos szereplői a menyegzőnek.

Szertartás

A ceremóniához is kérhetjük a gyerekek segítségét.

Régi hagyomány szerint a koszorúslányok, a kismenyasszonyok. Ezt a szép szokást követve, ha a családban több kislány van, akkor fel lehet kérni őket koszorúslánynak. Ahol már saját gyereke van a jegyespárnak, ott viheti ő a gyűrűt.

A gyerekeknek szertartás előtt ki lehet osztani buborékfújót vagy konfettit, amit a házaspárra fújnak és dobálnak kivonuláskor.

A kicsik szereplése színesíti a szertartást. Bájos esetlenségük jókedvet és örömöt kelt mindenkiben.

Étkezés

Tudni kell, hogy a gyerekeknek általában nem teljes áron számolják a díjakat. Korcsoportonként változni szoktak a kedvezmények összegei.

Az esküvői menüsort is kiegészítjük édességekkel, amikkel elsősorban a gyereknek kedveskedhetünk. Ilyen lehet egy csokiszökőkút, vagy egy vattacukorgép. Ezek dekorációs elemként is szolgálhatnak. Akár a vendégvárás alatt, akár a desszertként is felszolgálhatóak. 

A menüsorban is kedvezhetünk a gyerekeknek azzal, ha számukra közkedvelt ízeket is csempészünk a klasszikus magyaros ízek közé. pl. rántott sajt, rizi-bizi.

Ültetés

Miután kialakul a végleges vendéglista, össze lehet állítani az ültetést. A kigyermekes vendégek részéről kérjünk arról visszajelzést, hogy számukra szükség van-e etetőszékre, mert ezt jelezni kell az étterem felé. Az ültetési rendnél is ezzel számolni kell.

Ha több nagyjából egykorú gyerek van, akár egy asztalhoz is összeültethetjük őket.

Animátor

Egyre több gyerekbarát esküvői helyszínt találunk a piacon. Ezek nagyrésze biztosít pelenkázót, játszószobát, az udvarán játszóteret és kérhető animátor az esküvőkhöz. Ez legtöbbször feláras szolgáltatás. Egy személy felügyeletet és különböző játékos elfoglaltságokat biztosít a csemetéknek. Ha a helyszínen nincs erre alkalmas személyzet, akkor szerződhetünk külső animátorral, aki eljön az étterembe.   

Esküvői köszönőajándék tippek gyerekeknek

a képek forrása: pinterest.com