A világ legnagyobb festékgyára a Pantone, minden év elején kiadja az év színét. A vállalat különböző nemzetek csoportjaival vitatja meg a színszabványokat és választják ki a szezon meghatározó színét. Ezek a zártkörű találkozók évente kétszer kerülnek megrendezésre Európa különböző pontjain.

Az év színe egyfajta iránymutatást ad a tervezőknek. Dominánsan megjelenik a divat minden területén az aktuális évben.

Idén a klasszikus kék lett ez a szín.

pantone classic blue the new color of the year 2020

A kék közkedvelt szín az esküvői dekorációban. A kék- fehér párosítás elegáns és kontrasztos. Nem csak idén, de évek óta előszeretettel választják a párok esküvőjük színéül.

A kék színhez sokféle pozitív tartalom kapcsolódik. Az Egyik alapszín. A kék jelenti az életető vizet, a végtelen eget, de gondoljuk csak a „boldogság kék madarára”. A kék szín biztonságot, nyugalmat és hűséget is jelképez. Sok cég használja logójában ezt a színt, ezzel pozitív üzenetet sugározva a dolgozóinak és a vásárlóknak.

Az esküvő teljes menetét meghatározhatja egy szín, vagy akár egy színkombináció. A meghívó választásnál is kereshetjük a kék mintát vagy akár kék szalaggal díszített is lehet, és ezek jelenhetnek meg az esküvői vacsora dekorációjában.

Mutatok néhány kék szín ihlette dekorációs ötletet.

A vőlegény öltönyétől elkezdve, a virágcsokron, tortán és a koszorús lányok ruháján át mindenben megjelenhet ez a szín, még akár a menyasszonyon is. Biztos mindenki ismeri azt a hagyományt, hogy a házasulandó lánynak viselnie kell magán: „Valami régit, valami újat, valami kölcsönt és valami kéket.” Idén nem csak hagyományőrző, de igazán trendi is lehet az a menyasszony, aki ennek a kitételnek eleget tesz. Egy kék harisnyakötővel vagy fehérneművel sejtelmesen viselheti magán a fehér mellett ezt a színt is. A bevállalósabb menyasszonyok akár kék cipővel, ékszerekkel vagy hajdísszel is kombinálhatják szettjüket.

A magyar esküvői divatban, az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt mondhatjuk, hogy minimálisan befolyásolja az év színe a párok választását az esküvői színvilágot illetően.

szöveg forrása: www.wikipedia.com

képek forrása: www.pinterest.com